dinsdag 13 april 2010

De Tweede Liefde

Het niet meer voelen van die emotie die u ervoer bij uw eerste ontmoeting met God, wil niet automatisch zeggen dat u uw eerste liefde heeft verlaten.


Blijdschap vanwege de behoudenis, bevrijding van het verleden en een slecht geweten, een enorm verlangen om anderen te redden, de wil van God te doen en Zijn Stem te gehoorzamen, zijn enkele karaktereigenschappen van een actief geloof. Zij weerspiegelen de onvergetelijke ervaring van de eerste ontmoeting met God. Maar in de praktijk wordt de eerste liefde het meest getoond door het verlangen om zielen te redden.


Wie uit de Geest geboren is wil tenminste hetzelfde voor zijn naasten. Hiervan afwijken, betekent het verlaten van de eerste liefde.


In de loop der jaren zijn velen afgeleid van het oorspronkelijke doel. De spirituele visie van de verlorenen werd verblind en heeft plaats gemaakt voor hun eigen visie.

Daar wordt de profetie vervuld: Wie zijn leven probeert te behouden zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, die zal het behouden. MatteĆ¼s 10:39

Geen opmerkingen:

Een reactie posten