dinsdag 9 maart 2010

Pact met God

Een pact of verbond houdt een partnerschap in tussen twee of meer mensen. Het huwelijk is het grootste en belangrijkste menselijke verbond. Dit is omdat de betrokkenen op een strikt geestelijke manier een investering doen: geloof en liefde. Vanwege dit is de wederzijdse overgave onvoorwaardelijk tot de dood.

Helaas wordt het huwelijk tegenwoordig niet serieus genomen. Het belang ervan is slechts van kracht vanaf de viering tot de huwelijksreis. Ondanks dit blijven de geestelijke en eeuwige waarden van het huwelijk bestaan. De oorsprong hiervan is terug te vinden in de schepping, het verbond tussen God en de mens. Het Hemelse deel was dat Adam en Eva over de aarde en alles wat daarin was, heerste. Bij het menselijke deel eiste God alleen maar gehoorzaamheid aan Zijn Woord. Onder de voorwaarden van dit verbond, had de mens het recht om deel te nemen aan alles dat aan God toebehoorde en vice versa.

Trouwheid, respect, partnerschap en toewijding zijn enkele eigenschappen die bestaan uit liefde en geloof. Hoe kan dit geƫist worden van de partner, als hij zijn verplichtingen van het verbond dat gesloten werd op het altaar, niet na komt? Hetzelfde geldt voor de relatie met God. Hoe kan men Zijn beloftes eisen als men niet gehoorzaam is aan Zijn Woord?

Ik geloof dat als wij ons deel doen in het verbond met God, wij het recht hebben om Zijn beloftes te eisen. En Hij, op Zijn beurt, zal verplicht zijn om Zijn deel na te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten