dinsdag 30 maart 2010

Hoe kunt u iemand volgen die u niet ziet?

Het is heel makkelijk om iemand te volgen die u kunt zien. Het is gewoon een kwestie van op de persoon concentreren en op zijn bewegingen letten.

Als we praten over iemand die we niet kunnen zien, dan, hebben we het over een compleet ander, nieuw perspectief. Hoe kunt u zich concentreren op een onzichtbaar iemand? Hoe kunt u iemand nadoen die u niet kunt zien?

God is Geest! Hoe kunnen we Hem zien? En als u Hem niet kunt zien, hoe kunt u Hem dan volgen?

Toen Jezus nog op aarde was, konden Zijn discipelen Hem fysiek zien. Ze hadden geen andere leiding of richting nodig omdat ze de Here zagen. Echter, Jezus wist dat Hij zou sterven en daarna zou opstijgen naar de Hemel. In die tijd zouden de discipelen “alleen” achterblijven en zij zouden Hem moeten volgen, zonder Hem te kunnen zien…

Ik geloof dat, dat de reden was waarom Jezus voor Zijn dood de voeten van Zijn discipelen waste. In feite, reinigde Hij hun voeten zodat hun voetstappen geleid konden worden door God.

Deze woensdag om 19:30u zullen wij ter voorbereiding van Pasen, uw voeten wassen. Het is ons doel om God te vragen ons te leiden, zodat we de beste beslissingen nemen in ons leven.

Pr. Rui Silva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten