maandag 3 juni 2013

Worteltaart


Ingrediƫnten

- 3 kopjes bloem
- 2 kopjes suiker
- 1 kop zonnebloemolie
- 3 grote wortels
- 5 Eieren
- 1 lepel bakpoeder
- snufje zout


Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Was en schil de wortels en rasp ze vervolgens in kleine stukjes
2. Zet olie, eieren, wortelen en zout in een blender en mix ze goed
3. Voeg dan beetje bij beetje suiker toe in het mengsel in de blender
4. Meng bloem en bakpoeder in een kom samen met een spatel
5. Combineer het mengsel uit de blender en het bloemmengsel samen in een kom en gebruik een mengmachine om alles samen te kloppen.
6. Bereid uw bakvorm, plaats een beetje boter rond het bakblik en bestrooi de bakvorm met suiker.
7. Plaats alles in de oven en laat het gedurende 40 minuten bakken of totdat het klaar is. 

Tip: controleer of uw taart goed gebakken is met behulp van een tandenstoker. Wanneer u het prikt met de tandenstoker en het komt er schoon uit, dan is het klaar. Maar als u nog wat van het cakebeslag op de tandenstoker ziet, dan moet het nog langer in de oven blijven. Controleer hem opnieuw na 10 minuten. 

Maureen Gebremichael

2 opmerkingen:

  1. Deze taart zal ik binnenkort bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik besloot om vandaag Worteltaart te bakken. Het was makkelijk, snel en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen