woensdag 13 januari 2010

De zilversmid in maleachi 3:3


Er was een groep vrouwen in een Bijbelstudiegroep, het bijbelse boek van Maleachi aan het bestuderen.

Terwijl ze hoofdstuk drie bestudeerden, vonden ze het vers waarin staat: “Hij zal zitten, het zilver smeltend en reinigend." (Maleachi 3:3)

Ze waren door dit vers verbijsterd en verbaasd en ze wilden weten wat deze uitspraak onthult over de kenmerken en de aard van God...

Één van de vrouwen bood zich aan om uit te zoeken over het proces van zuivering en raffinage van zilver.

Diezelfde week, belde de vrouw naar een zilver raffinaderij en regelde een ontmoeting op hun werkplaats. Ze zei niets over de reden voor haar interesse in het raffineren van zilver, alleen over haar nieuwsgierigheid. Terwijl ze naar de zilversmid keek, hield hij een stuk zilver boven het vuur en liet het heet worden. Hij legde uit dat in het raffinage proces, het zilver in het midden van het vuur gehouden moest worden waar de vlammen heet zijn om alle onzuiverheden te verwijderen. De vrouw dacht aan hoe God ons in zo een hitte zou vasthouden om onze vlekken te verwijderen (of onzuiverheid - toen herinnerde ze zich weer over het vers, waarin Hij
het zilver smelt en reinigt).

Ze vroeg aan de zilversmid, of het waar was dat hij de hele tijd voor het vuur moest zitten, waar het zilver geraffineerd werd. De man antwoordde ja, hij moest niet alleen daar voor het vuur zitten, maar hij moest het zilver terwijl het in het vuur was goed in de gaten houden, want als het zilver een tijdje langer in de vlammen bleef, zou het kapot kunnen gaan. De vrouw bleef voor een tijd stil. Ze vroeg aan de zilversmid hoe hij wist dat het zilver volledig geraffineerd was. Hij glimlachte en antwoordde:

Oh, dat is het makkelijkste gedeelte: als ik mezelf erin kan zien. "

God zegent u allen in overvloed,

Bp. Edir Macedo

1 opmerking:

  1. God wil ons vormen tot een krachtig instrument in Zijn handen. Een instrument dat Hij kan gebruiken om Zijn wil hier op aarde te doen geschieden.

    Daniela Cabral

    BeantwoordenVerwijderen