woensdag 12 mei 2010

U en het potlood

Een jongen keek hoe zijn oma een brief aan het schrijven was. Op een gegeven moment vroeg hij:

- Bent u iets aan het schrijven dat met ons is gebeurd? En zou dat toevallig iets zijn dat over mij gaat? De oma stopte met schrijven, zuchtte, en beantwoordde haar kleinzoon:

- Het is waar dat ik over jou aan het schrijven ben. Echter, belangrijker dan de woorden die ik schrijf, is de potlood die ik gebruik. Ik zou willen dat jij zoals hem zou zijn wanneer je opgroeit. De jongen keek geïntrigeerd naar de potlood, maar zag er niets bijzonders aan.

- Maar hij is hetzelfde als alle andere potloden die ik heb gezien in mijn leven!

- Alles hangt af van de manier waarop je de dingen bekijkt. Er zijn vijf kwaliteiten die hij heeft en als jij die ook zou hebben, dan zouden ze van jou een persoon maken die altijd het VERSCHIL maakt.

Eerste kwaliteit:
Jij kunt grote dingen maken, maar je kunt nooit vergeten dat er een Hand bestaat die jouw stappen leidt. Deze Hand is God en Hij zal hem altijd leiden in de richting van Zijn wil.

Tweede kwaliteit:
Af en toe moet ik even stoppen met schrijven en een puntenslijper gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het potlood een beetje lijdt, maar aan het eind is hij scherper. Boven alles moet je leren om pijnen te kunnen verdragen, omdat dit ervoor zorgt dat je een beter persoon wordt.

Derde kwaliteit:
Het potlood laat altijd toe dat wij een gum gebruiken om de fouten te kunnen wissen. Begrijp dat iets corrigeren dat we fout hebben gedaan niet meteen iets verkeerds is, maar juist iets belangrijks om ons op de weg van rechtvaardigheid te houden.

Vierde Kwaliteit:
Wat werkelijk belangrijk is aan het potlood is niet het hout of zijn uiterlijk, maar het grafiet dat erin zit. Dus, wees altijd waakzaam voor hetgeen in je binnenste gebeurt.

Vijfde kwaliteit:
Hij laat altijd een spoor achter. Op dezelfde manier dien je te leren dat alles wat je zal doen in jouw leven, sporen zal achter laten. Probeer daarom aandachtig te zijn bij elke actie die je onderneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten